Ansiktet

Alle ønsker å beholde babyhuden, for det ern den perfekte huden hvor cellene fungerer optimalt.

Det er flere og flere som får sensitiv hud, mest kvinner og det er mye på grunn av at huden smøres inn med kremer som skjemmer bort huden, eller de inneholder for mye kjemiske ingredienser.

Grunnen kan også være klimaforandringer, forurensing, stress og hyppig databruk.

Men en senstitiv sensitive skinhud reagerer på mye, den føles stram, varm og rød. Mange tror de er allergiske, og vet ikke at de sensitive.

En sensitiv hud reagerer på alt fra hva man spiser, til hva man smører på huden, til vær og vind.

Det finnes flere forskjellige typer sensivitet, det er alt fra sensitiv til hypersensitiv. Man kan også bare være sensitiv i deler av ansiktet.

Problemet sensitiv hud kan repareres, fordi det er en hudtilstand og ikke en hudtype. Man må rett og slett finne ut hvorfor huden har blitt sensitiv.

Det er veldig lurt å få i seg masse antioksidanter, og bruke riktige produkter som ikke virker uttørrende eller irriterende. En ingrediens man skal passe på som ikke skal være i produktene er noe som heter lauryl sulfate, som er såpe.

Er det for mye alkohol eller parfyme virker det irriterende på huden og bør unngås i store mengder. Det er også inviduelt at man kan reagere på flere ingredienser, men det må man nesten bare prøve ut selv. Ta en test, før man smører den i hele ansiktet. Test den på innsiden av albuen.

Men viktigste er å huske solfaktor, for å bekytte huden mot de skadelige UV-strålene.

Drikk vann, kaffe for eksempel er vanndrivende, så da må man får i seg ekstra mye vann for å få den nødvending væsken kroppen trenger.

Spis sunt, mye grønnskaker og salat, men ikke de fete dressingene.

Skjær grimaser, tren på mimikk og ansiktmusklene. Gap opp og igjen, smil det bredeste du bare klarer. Husk at hele kroppen trenger å trenes for å holdes stram.