Barbering for menn

Hvorfor er det viktig å velge riktig barberblad? Vi har sikkert alle kjent at det lugger noen ganger dersom barberbladet ikke er helt riktig. Kanskje har vi brukt for lite skum også. Da vet vi at det faktisk finnes en veldig god grunn til å investere i riktig utstyr for når vi skal barbere oss. Det finnes dessuten enda flere grunner. For det første finnes det mange forskjellige høvler man kan bruke. De fleste høvler har spesielle blader som kun passer for deres merke. Derfor er det viktig at man velger det merket man er mest komfortabel med. Det kan være følelsen, formen på barberbladene eller prisen på dem.

Du kan alltids finne en type barberblad som passer deg og dine behov på Internett. Det spørs ofte hvilken type hud du har. Engangshøvler er ofte billige, men kan etterlate de med sensitiv hud litt irritasjon etter barberingen. I dette tilfellet er det jo også ekstra viktig å faktisk bruke rikelig med skum eller gelé på de områdene man barberer. En elektrisk barberhøvel barberer sjelden like tett som de andre, men veldig ofte er lugging og irritasjon kraftig redusert ved bruk av disse produktene. Det gjør det ikke nødvendigvis mer effektivt at utstyret har flere blader, det viktigste er jo selvsagt at selve bladene er av det skarpe slaget.

Dersom du har lyst på en enda mer presis barbering kan du vurdere å bruke barberkniver for å få jobben gjort. Disse krever litt mer fokus for å kunne brukes, men de kan vedlikeholdes og også gi en mer friksjonsfri opplevelse. Det finnes mange fordeler ved å bruke disse, men som sagt krever de vedlikehold. Du må også investere i en våtslipestein for å kvesse kniven riktig. Ikke velg en som er grov, se etter klassen som ligger mellom 7.000-10.000. Dersom du begynner å søke opp disse kan du se at det betyr at disse steinene er laget for en finere kvessing enn de med lavere tallverdi.

Uansett hvilken type utstyr du velger, kan det være lurt å prøve noen forskjellige for å vite hva som passer best til sin egen hud og bruk. Som sagt er det også viktig å bruke barberskum og gelé, ettersom disse ofte fungerer til sitt formål uansett hva man velger, men noen av disse er mer skånsomme mot huden. Når vi er inne på temaet, kan det også være lurt å handle inn noen typer hudkrem som er egnet til å kunne brukes på huden etter at man har barbert den. Det finnes egne artikler på siden vår som går gjennom akkurat dette for de som eventuelt skulle være interesserte i det.

Lykke til med barberingen og vær forsiktig med de skarpe kantene!