Beskyttelse mot sola

Det ikke alle tenker på er hvor mye solstrålene tørker ut huden vår. Dersom vi ikke beskytter oss godt nok, vil man kunne få senskader og sårdannelse. Det er viktig å sørge for en god hudhelse, men ikke minst å beskytte seg når solen er sterkest. Mange tror at dette er på sommeren, men det er ikke nødvendigvis sant. Er man på påskefjellet i april, så kan huden få seg en skikkelig omgang. Det har også med at huden ikke er herdet for den nye sesongen.

Det er litt som med mobilen, det bør beskyttes. Skal vi si at huden er like skjør som skjermen på mobilen din? I så fall vet du godt hvor farlig det er. Det samme er det å ha den liggende løs i bilen. Bruk en sikker mobilholder til bil når du kjører.

Bruk solkrem

Den mest anvendte beskyttelsen er solkrem. På dager med sterk sol anbefales solfaktor 50 og da vil man ha en god solbeskyttelse. Man vil jo unngå å bli solbrent og ikke minst forårsake hudkreft. Solkrem er ikke det samme som vaniljekrem, selv om det smaker ganske godt av solkremen også. Det er ikke anbefalt!

Bruk solskjerming

Man kan beskytte seg på mange andre måter også. Her er noen:

  • Klesplagg som dekker huden
  • Caps eller solhatt
  • Finn skygge
  • Bruk en parasoll
  • Vær innendørs

Bruk vann

Mange mener at vann bare gjør deg mer utsatt for sol, men faktum er at vannet skaper en beskyttende hinne. Vannet legger seg inn i porene og beskytter den sårbare huden din. Dessuten er det jo deilig med et forfriskende bad. Og det sies at man i tillegg blir fortere brun!

Ta pause fra sola

Det er deilig når sola skinner på varme sommerdager. Men av og til bør man ta pause fra solsteken. Da kan man for eksempel være inne å lese en god bok eller høre favorittmusikken sin. Det er ikke lurt å sole seg mer enn 5 timer per dag.