Enkle og rimelige tips for tørr hud

Vi overøses av reklame for ulike hudprodukter som enten skal holde deg rynkefri, gi huden fuktighet eller være oppstrammende. Disse produktene koster gjerne masse, så hvorfor ikke forsøke med ting du finner hjemme, så kan du heller bruke pengene på et par kvalitetssko fra Ecco, får skotøy er det verdt å investere litt penger i.

Olivenolje

Extra virgin olivenolje inneholder viktige fettsyrer og næringsstoffer, og er like effektivt på utsiden av kroppen som inni. Hvis du i tillegg varmer oljen opp før du smører den på, vil porene åpne seg slik at oljen trekker godt inn i huden. Hva med å gi deg selv en liten ansiktsmassasje mens du først er i gang?

Avokado

Avokadoen er en undervurdert frukt. Den er ekstremt næringsrik og inneholder mengder med antioksidanter, proteiner, fettsyrer og fiber som er viktig for oss. Du kan helt enkelt bare mose en avokado og smøre den utover huden din. Etter en halvtime skyller du den av, og du vil straks merke at huden din har fått tilført fuktighet.

Havregryn

Havregryn kan brukes til mer enn en sunn frokost. Du kan male opp havregryn eller bruke havremel og blande det ut med litt vann. Pass på å smøre blandingen ut med sirkelbevegelser, slik at du samtidig får en behagelig ansiktskrubb. Skyll deretter av.

Eggeplomme

Eggeplommens høye innhold av vitaminer og fett gjør den til et ypperlig middel mot tørr hud. Smør eggeplommen utover ansiktet, la den tørke, og skyll av.

Eggeplomme er også veldig sunt for håret, og du kan for eksempel lage en hårmaske ved å blande én eggeplomme med én spiseskje olivenolje og to spiseskjeer med sitronsaft. Ha blandingen i håret og dekk til med en dusjhette eller lignende. Etter en halvtime kan du skylle håret. Dette er perfekt hvis du er plaget av mye håravfall, samtidig som at håret ditt vil bli friskt og glansfullt.

En deilig ansiktsmaske av eple, drue og aloe vera

Epler, druer og aloe vera inneholder alle viktige vitaminer, antioksidanter og andre næringsstoffer som er viktige for kroppen vår. Ved å blande disse tre kan du få en behagelig og effektiv ansiktsmaske.

Du kan bruke ett grønt eple, 100 gram aloe vera og 100 gram druer. Fjern steinene fra eplet, og kutt det i biter. Behold skallet på. Kutt også druene i mindre biter. Miks det i blenderen sammen med aloe veraen til du får en krem med tykk og jevn konsistens. Blandingen oppbevares i kjøleskap. Når du har fjernet sminken kan du smøre på et tynt lag og la den virke i 20 til 30 minutter før du skyller av. Resten av blandingen kan du oppbevare i kjøleskapet i 3 dager og påføre hver kveld.

Som du trenger ikke hudpleie å koste skjorta, bare man er litt kreativ.