Fet hud

Er man usikker på om man har fet hud, finnes det noen kjennetegn for eksempel hudormer hudormer at man får veldig lett kviser. I t-sonen som er panne, kinn og nese, kan huden føles blank og oljete. Man kan ha store porer og huden føles tykk og blir ikke påvirket av for eksempel været.

I puberterten skal huden bli litt fetere, for å tåle sol, varme, vind, kulde og så videre.

Men det er ting man kan gjøre for å få det bedre.

Det første man burde starte med er å rense huden hver morgen og kveld. Men for all del ikke bruk kun såpe, for det vil tørke ut huden, noe som da vil gjøre at den produserer enda mer olje. Bruk lunket vann etter at ansiktet er rengjort. Det er viktig å ha et produkt som fjerner smuss, olje og som tetter porene, men den må heller ikke tørke ut huden. Kjennes huden stram og tørr etter rengjøringen, må man bytte til en mildere ansiktsvask.

Det er også viktig å tørke ansiktet forsiktig med et håndkle.

Man skal heller ikke være redd for å bruke olje, det finnes mange oljer som er veldig positve for uren hud. Innenfor hudpleien blir for eksempel ylang-ylang brukt for å regulere talgproduksjonen. Oljen fjerner faktisk overskuddfettet fra huden.

Men det er en ting man må unngå og det er alkoholbaserte produkter, for det vil forstyrre ph-balansen i huden, og fjerne for mye fett og da vil det sette i gang en beskyttelsemekanisme som igjen vil øke talgproduksjonen.

Det er viktig å ikke glemme å rense ansiktet etter trening, fordi porene i huden åpner seg, når du svetter, så vil bakterier og skitt feste seg og bli urenheter dagen etter.

Og for all del husk solkremen, selvom huden er fet, så er det kjempe viktig at man ikke hopper over dette om sommeren, for da kan man risikere å gjøre gamle aknearr til mørke flekker som blir vedvarende.

Derfor er det veldig viktig å sjekke ingrediensene i sminkeproduktene, for man burde også unngå kaolin og talkum, som gjerne er ofte brukt i sminkeprodukter.

Hvis man mangler vitamin B2 kan det forårsake fet hud, noe som inneholder denne vitaminen er ølgjær, helkorn, bønner og nøtter.

Andre vitaminer man burde få i seg er B6, sink, vitamin C, vitamin A og essensielle fettsyrer.