Huden er vårt viktigste organ

Kroppen er et eneste mysterium, og selv om vi vet mye om den, så dukker det stadig opp fakta om den som tidligere var helt uvisst. En fakta som mange ikke vet om, men som riktignok vi har definert som mennesker over lengre tid, er at huden er vår kropp sitt største organ. For mange kan det også argumenteres at den er vårt viktigste organ. For selv om mer enn det ytre teller i det daglige, så er det ikke til å skjule under en stol at vi verdsetter det ytre ganske så mye. Der muskler, mangel på fett og andre aspekter er viktig, så er nok en ren og pen hud det aller viktigste. Det er derfor viktig at vi tar vare på huden vår, men det er ikke alltid like enkelt.

Mangelen på hudpleie handler sjeldent om latskap. For om vi visste hva vi ignorerer når vi dropper hudpleien, så hadde vi ikke droppet denne. Det vi ofte dropper er å vaske bort smuss og annet «møkk» som blokkerer porene. Da får vi ofte resultater som akne og død og skadet hud. Dersom dette inntreffer, så bør du kontakte lommelegen hos https://kry.no/ for gode råd til hvordan du kan bedre din hud igjen. Dersom du ikke har kommet dit enda derimot, så kan det lønne seg å virkelig lese nøye her.

Vask av fjeset er enkelt å si at er viktig, men det er derimot en farlig påstand. Visste du for eksempel at du ikke bør dusje så altfor mye og i hvert fall ikke så altfor lenge? For selv om skitt og møkk samler seg opp rundt porene, så har også huden et beskyttende lag som er viktig. Når vi vasker oss for ofte, så kan vi risikere å vaske dette av og skade huden vår. Det er med andre ord viktig å holde på med en mellomting når vi vasker huden vår. Vær påpasselig at du ikke vasker den i hjel, samtidig som du får bort møkka som blokkerer dine porer.

Det beste tipset er egentlig å vaske seg selv når en føler seg møkkete og skitten. En kan også gå til innkjøp av kremer, men vær forsiktig her. Mange av oss reagerer på disse, og noen av kremene kan tørre ut huden vår. Les derfor nøye på flasken før du tilsetter denne kremen til din hud.

Flott hud er helt essensielt for en god hverdag, og med den kan du smile til alle du møter. Det å ha ren og pen hud gir oss en selvtillit som til tider kan være helt uslåelig. Når folk spør deg hvorfor du er så lykkelig, så kan du si at det er fordi du vet noen ganske så flotte hemmeligheter om hvordan du skal holde huden din ren og pen!