Huden vår og vann

Huden er det største organet kroppen har. Mye av hvordan vi behandler kroppen vår synliggjøres ofte på utsiden, huden vår. Det er mange viktige ting i kostholdet vi trenger av vitaminer og mineraler. Selv Om vi ikke alltid er så flinke er det noen få viktige ting vi burde gjøre for å være kroppens beste venn. Noe som er undervurdert av mange er viktigheten av å drikke vann. Så mye bør du drikker hver dag.

Hvorfor vann?

Kroppen trenger fuktighet for å ta hånd om viktige prosesser som beskytter og fremmer kroppens helse og funksjon. Mange erstatter væsketap, og tørste, med andre ting enn vann. Fuktighet er vel og bra, men ingenting er så bra som vann. Kroppen betyr mye for oss, og det beste er at vi tar vare på den. Noen ganger trenger vi hjelp til å endre noe på utseendet slik at vi kan bli trygggere på oss selv, og føle bedre. Hos Motiva https://motiva.health/no/ er de opptatt av kvinners helse. Alle har rett til å styrke seg selv, og ha mer tro på seg selv. Vil du endre brystene som ikke helt føles riktige, kan du finne hjelp hos Motiva. De er støttende og respektfulle gjennom hele prosessen, og her møter du kompetanse og aksept for dine ønsker. Det spiller liten rolle hvorfor du ønsker forandringen. For Motiva er det viktig å hjelpe deg slik at dine følelser ivaretas og styrker ditt positive forhold til kroppen. Noen interessante ord om hud som kan gi noen tips.

Hva gjør kroppen med vannet?

Det er viktig å drikke anbefalte mengde vann hver dag. Dette vannet opprettholder væskebalansen i kroppen din, og sørger for maksimal ytelse. Søte drikker, som brus og juice, løser kun kortvarig uttørket munnhule og kropp. Brus og liknende smører ikke slimhinnene i munnen og svelget, og hjelper lite ved dehydrering. Andre tegn er oftest tørr hud.  En god krem kan ikke erstatte vannet du drikker, uansett hvor dyr kremen er. Vannmangel gjør det utfordrende for kroppen din å rense seg selv, og den sliter med reguleringen av kroppsvarmen og svetten du avgir. Små ting i store sammenheng kanskje, men like fullt viktig for at du skal føle deg ok. Tap av overflødig fett går tyngre for kroppen uten vann, og øynene kan fort klø og svi fordi de er for tørre.

Ledd og muskelsmerter reduseres og til og med bli borte, om du sørger for din daglige dose av 6 til 8 glass med vann. Mange ledd og bruskskiver består av 80% vann og det er viktig smøring som blir erstattet med slitasje om du glemmer å drikke nok vann. Kroppen dins muskelmasse trenger stadig tilførsel av vann, og du merker fort at du blir ekstra sliten og trøtt uten påfyll. iForms gode råd om vann.

Kroppen låner vann fra blodet om du ikke drikker nok. Dehydreringen fører også til at mindre oksygen blir tatt opp for organene i kroppen, og din vanlige pigghet er blitt borte. Vann kan løse mange utfordringer som kroppen møter hver dag. Vann skaper en bedre hud, og bringer ungdom og glød til ansiktet ditt, som kanskje ikke alltid er der.