Kombinert hud

Kombinert hud er

kombiner hud både fete og tørre partier. Nesten alle har kombinert hud til en viss grad, for de fleste av oss har partier i ansiktet, som blir kalt t-sonen, som kan være litt mer oljete og glinsende enn resten av ansiktet.

En bra måte er at huden din elsker et hudpleie produkt, mens noen andre områder hater det.

Når man skal behandle kombinert hud, så er det veldig viktig å rense, og da finnes en rens som har samme ph-verdi som huden.

Serum er også fint å bruke, og det finnes for alle hudtyper, rikt på antioksidanter og beskytter huden mot stress, forurensing og UV-stråler.

Serum er vannbasert og ikke oljebasert, som passer veldig bra til kombinert hud.

Noe som også er viktig er fukt, men pass på at det er i riktig form. Men bruk en fuktighetskrem som ikke inneholder for mye olje, gjerne en krem i gèle-form som også inneholder hyaluronsyre, fordi den vil gi den fukten en kombinert hud trenger.

Ett par ganger i uken, lønner det seg og ta en peeling for å fjerne døde hudceller, men pass på at det er en skånsom peeling.

Det lønner seg også å ta maske 1-2 ganger i uken, da trengs det to typer masker, gjerne en utrensende leirmaske på t-sonen og en fuktighetgivende maske på kinnene der du mest sannsynlig er tørr.

Når det gjelder sminke, så unngå helst foundation som inneholder mye olje, men også pudderbasert sminke. For oljebasert sminke kan fremprovosere kviseutbrudd og pudder gjør de tørre partiene enda tørrere og synlige.

Velger du feil produkter, vil huden bli irritert, det er det samme som med mat, noe funker bedre for noen enn for andre.