Snus og dens virkninger på unges hud

Røyking har gått ut, og det har nå blitt mer populært blant ungdommen å bytte røyken ut med snus. Dette både på grunn av de helsemessige forholdene rundt røyking, samt at det er mye enklere å gjemme snusen under leppa enn når man skal ut å røyke. Røyking har blitt bevist å føre til økt sjanse for blant annet lungekreft.

Favorittsnusen

Det finnes utallige mengder forskjellige snustyper der ute, og det er dermed nesten umulig å ikke finne noe du kommer til å sansen for. På snus.com kan du finne din fremtidige favorittsnus og få det enkelt bestilt til deg. Snus.com er en effektiv og enkel måte for snuselskere å få produktet de vil ha. De har også en simpel beskrivelse av hver snus, der det blir forklart den enkelte snusens styrke, type, størrelse og smak, slik at du kan finne noe du selv liker.

Snusens fristelser

I likhet med tobakk og så mye annet er snus avhengighetsskapende, og i likhet med tobakk er grunnen til dette nikotin. Nikotin er et stoff som stimulerer belønningssenteret i hjernen. Snus er faktisk forbudt i alle EU og EØS- land med unntak av Norge og Sverige. I Norge og Sverige er det 18- årsgrense for å kjøpe snus. Selv om snus begynner å bli mye vanligere og mer populært enn røyk, er det fortsatt et mindretall av de unge som velger å bruke snus. Dette kan skyldes at selve opplevelsen av snus ikke er veldig tiltrekkende, og at det kan ta litt tid før man blir avhengig av snusen.

Ifølge lommelegen kan røyk i tillegg til å være farligere for lungene, også påvirke andre faktorer i kroppen som for eksempel huden din. Røyk kan kobles til hudsykdommer som psoriasis og hudlupus. Snus har ikke den samme effekten, da på grunn av at mye av det som faktisk påvirker huden kommer fra tobakksrøyken.