Huden din – et signal til omgivelsene

Huden forteller dine medmennesker mye om deg og om din helsetilstand. For eksempel kan et sommerfugllignende utslett i ansiktet indikere at man har fått den alvorlige sykdommen lupus. Har du derimot veldig ren, ungdommelig og myk hud er det et tegn på god helse og at du tar godt vare på deg selv. Det antyder også at du er en person med selvrespekt og disiplin, og at du liker å holde deg aktiv og i form. Med andre ord kan huden signalisere veldig mye til potensielle arbeidsgivere så vel som potensielle partnere. Da er det ikke så rart at mange av oss jakter på en løsning som kan gi oss finere hud!

Mange løsninger i dag

I dag finnes det heldigvis mange fine løsninger for deg som ønsker å få enda flottere utseende gjennom å fikse på huden. Noen vanlige løsninger er å gå til hudpleier, eller kanskje til hudlege hvis man har alvorlige problemer med huden. De fleste, i hvert fall kvinner, bruker selvfølgelig også ulike kremer og andre produkter som skal gjøre huden enda mer lysende og varm. De siste to årene har vi til og med tatt i bruk alle mulige hjelpemidler for å unngå korona-hender etter den evinnelige håndvaskingen.

En løsning som kanskje er litt ukjent for mange, er PRP-behandling, som også kan kalles for vampyrbehandling. Årsaken er selvfølgelig at denne behandlingsmetoden er egnet til å gjøre deg «evig ung» gjennom å fornye huden. Metoden benytter blodplasma fra din egen kropp til å skape ny vekst både i hud og eventuelt hår, for dette kan også være en effektiv behandling ved hårtap. Det aller beste er kanskje likevel at dette er en unik måte å behandle rynker på, som også kan håndtere arr og solflekker.

Huden og din utstråling

Hvorfor er det egentlig så viktig å ha fin hud, og hvorfor bruker vi så mange milliarder verden rundt for å ordne på den? Man kunne kanskje tro at dette er et luksusfenomen i et overflodssamfunn, der folk rett og slett ikke vet hva de skal bruke alle pengene sine til. Men slik kan det jo ikke være, for undersøkelser viser at selv fattige mennesker i India og afrikanske land ofte bruker relativt store ressurser på å pynte på huden sin. For deres del handler det både om å få pen og ren hud, men ofte også om få litt lysere hud, på samme måte som nordmenn gjerne soler seg litt for å en litt mørkere hud. I begge tilfellene handler det om å kommunisere helse, velstand, og attraktivitet til omgivelsene. Med andre ord er det mye som tyder på at alle mennesker instinktivt vet at god hud er viktig og sier mye om deg som person.

Husk likevel alltid at det er viktig å beskytte seg mot sola, for overdreven ubeskyttet soling kan ikke bare være en risikofaktor for kreft. Soling kan også aldre huden litt for tidlig, som er et særlig problem dersom du har lys hud. Heldigvis finnes det likevel en løsning som PRP dersom du allerede har fått huden skadet av sola.