Hvordan ta vare på huden som snuser

Snus er et populært alternativ til røyking i Norge, men det kan også ha noen uønskede effekter på huden. Snus inneholder nikotin, som er et stoff som påvirker blodsirkulasjonen og kan forårsake tørrhet, rynker og misfarging av huden. I tillegg kan snusposene irritere slimhinnene i munnen og leppene, noe som kan føre til betennelse, sår og infeksjoner. Derfor er det viktig å ta godt vare på huden hvis du snuser.

Her er noen tips til hvordan du kan holde huden sunn og frisk som snuser:

Rens huden grundig

Rens huden morgen og kveld med et mildt renseprodukt som passer din hudtype. Dette vil fjerne smuss, bakterier og døde hudceller som kan tette porene og forverre hudproblemer. Bruk gjerne en myk klut eller en børste for å massere huden forsiktig og stimulere blodgjennomstrømningen.

Prøv Epok Freeze

Hvis du leter etter en ny type snus som gir deg en frisk smak av mint og peppermynte uten å misfarge tennene dine, så bør du prøve Epok Freeze en gang. Epok Freeze er en helhvit snus som ikke inneholder tobakk, men plantefiber blandet med nikotin.

Fuktighetsgivende

Bruk en god fuktighetskrem hver dag etter at du har renset huden. Velg en krem som inneholder naturlige ingredienser som aloe vera, sheasmør eller jojobaolje, som vil tilføre fuktighet og næring til huden uten å være for fet eller tung. Unngå produkter med alkohol, parfyme eller kunstige fargestoffer, da disse kan tørke ut eller irritere huden.

Beskytt deg mot solen

Solen er en av de største fiendene til huden din, da den kan forårsake aldringstegn, pigmentflekker og hudkreft. Bruk alltid solkrem med minst faktor 30 når du er ute i solen, selv om det er overskyet eller vinter. Dekk også til ansiktet med en lue eller et skjerf hvis du skal være lenge ute i kulden.